Hoi! (Voor kinderen onder de 12 jaar)

Als je dit leest, ben je misschien wel aangemeld bij Samen Ster-k. Je komt dan wekelijks of af en toe bij Sabine of Cathelijne op bezoek in de praktijk. Soms komen kinderen bij ons omdat ze zelf vinden dat ze hulp nodig hebben. We zullen met jou bespreken waar jij denkt dat je hulp bij nodig hebt. Maar soms komen kinderen bij ons omdat hun ouders of pleegouders vinden dat ze hulp nodig hebben.

Veel kinderen die bij ons komen, wonen in een pleeggezin. Veel kinderen hebben vragen over hun biologische ouders, of hun gezin van vroeger. Soms hebben ze vervelende dingen meegemaakt. Wij kunnen je uitleggen waarom de dingen zijn zoals ze zijn en met jou kijken naar jouw gevoelens.

Er komen ook veel kinderen bij ons waarvan de ouders niet meer bij elkaar wonen. Dat je ouders uit elkaar gaan is lastig voor kinderen en al helemaal als het bijvoorbeeld met veel ruzie gebeurt. Ook daar kunnen we over praten en kijken of we de situatie beter kunnen maken. Dan gaan we ook met jouw ouders praten.

Andere kinderen komen in de praktijk omdat ze heel snel heel boos kunnen worden. Of omdat ze zo vaak ruzie hebben met hun ouders of met kinderen op school. Dan gaan we met jou bekijken hoe dat komt en hoe we de boosheid een beetje kunnen laten zakken.

In de onze kamer gaan we met jou aan het werk. We kijken wat een beetje past bij jou. Houd je bijvoorbeeld van tekenen? Dan doen we dat. Houd je van spel? Dan gaan we daarmee aan de slag. Houd je van kletsen? Dat kan natuurlijk ook.

Soms komen alleen bij ons in de kamer, de papa of mama wacht dan op de gang, of gaat een boodschap doen. Soms is je papa of mama er bij, want samenwerken met iedereen uit jouw gezin vinden we belangrijk.

Met jou maken we een mapje, daarin doen we tekeningen, opdrachtjes, tips. Je kan deze meenemen naar huis om er thuis in te kijken, of je laat het in de praktijk.

We hebben ook veel spelletjes, kom maar eens kijken in onze spelletjeskast!

Groetjes van Sabine en Cathelijne